noviceV 85. letu starosti preminil Anton Žabjek

4. julija, 20240

V 85. letu starosti preminil Anton Žabjek, nekdanji vratar Olimpije, ki velja za enega najboljših slovenskih vratarjev vseh časov.

Žabjek, znan tudi kot “Žaba”, je svojo kariero začel pri Slovanu, med letoma 1962 in 1970 pa je branil za Olimpijo, kjer je nastopil na 140 tekmah, pri čemer na tretjini tekem ni prejel zadetka. V Olimpijo ga je pripeljal profesor Branko Elsner. Znamenit je bil po natančnih podajah z nogo, izvrstnih skokih in izjemnih refleksih, sposoben je bil poslati žogo od svojega kazenskega prostora do nasprotnikovega.

Debitiral je na prvem večnem derbiju septembra 1962, svojo zadnjo tekmo pa odigral novembra 1969 proti večnemu rivalu. Bil je prvi vratar Olimpije, ki je bil izključen na večnem derbiju, čeprav neupravičeno.

Kariero je zaključil leta 1970 in se podal v poslovne vode, kjer je uspešno vodil tekstilno podjetje Kroj.

Počivajte v miru, g. Žabjek..

Pogreb bo jutri ob 14:30 na pokopališču v Polju.

Leave a Reply

BI SE RADI PRIDRUŽILI NAŠEMU KLUBU?

KLUB

rsz_logo_slovan_horizontalen_bel_crop

Nogometno društvo Slovan
Gortanova ulica 21
1000 Ljubljana

E: info@nd-slovan.si

© 2020 ND Slovan. Vse pravice pridržane


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ndslovan/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ndslovan/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309