Pravilnik za starše

Dragi starši, ker ste prav vi z vašim otrokom najbolj pomemben člen (OB TRENERJU) v nogometnem klubu ND Slovan, smo za vas pripravili nekaj priročnih navodil in pravilnik, ki si jih želimo v klubu, za uspešno opravljanje trenerskega dela in kar se da najboljše nogometno napredovanje vašega otroka.

 

Želimo vas obvestiti, da bo od sezone 2020/21 v našem športnem parku talno označeno (bela črta) do kod lahko starši pripeljete svoje otroke in jih nato predate trenerjem oz. v kolikor so dovolj stari odidejo sami v garderobo (vse v želji po čim manjši gneči pred garederobami).

 

Seveda ste na vse treninge in tekme dobrodošli, da svojemu otroku nudite podporo, saj s tem ko vas vidi ob igrišču pozitivnega, mu s tem »vlivate« potrebno dodatno samozavest.

 

PRAVILNIK OBNAŠANJA ZA STARŠE:

1. Od vas želimo, da se zavedate, da je nogomet ekipni šport in da ste tukaj zaradi veselja vašega otroka in ne zaradi vaših lastnih ambicij.

2. Na treningu si trener ne želi vaših komentarjev in navodil vašim otrokom (kot so: podaj, preigravaj in podobno..) in je PREPOVEDANO iz vaše strani! Vse v želji, da bi trener le uspel s svojimi nogometnimi idejami, ki jih ima in morebiti niso enake kot vaše!

3. Prav tako velja pravilo 2 za tekme (prijateljske, prvenstvene, turnirske itd.). So pa zelo dobrodošle na tekmi vzpodbudne besede in morda celo skupno navijanje z ostalimi starši in bodite vzgled s tem tudi ostalim klubom!

4. Na tekmah ne želimo, da žalite sodnike, nasprotne igralce in ne želimo, da prenašate negativno energijo na ostale starše v primeru, da vaš otrok ni začel tekme v začetni postavi oz. iz kakršnega koli drugega razloga!

5. Besede, ki jih ni doboro govoriti otrokom so:

– da je vaš otrok najboljši oz. najslabši v ekipi

– da je eden od soigralcev slab oz. ni dovolj dober

– kritizirati trenerja pred otrokom (pogovor opravite v dogovoru z vodjo mladisnke šole in trenerjem direktno)

– glasno pred ostalimi otroki komentirati , da je ekipa zmagala/izgubila zaradi določenega posameznika

6. 30 minut pred in 30 minut po treningu in tekmi vas prosimo, da pustite trenerja pri miru in ga ne motite z nepotrebnimi vprašanji (razen v NUJNIH primerih) za vse ostale informacije lahko komunicirate preko skupine (VIBER, WHATSAPP itd.), ki jo trener odpre za komunikacijo z vami za razna obvestila.

7. Za vsa vprašanja vezana na delo trenerja, njegove odločitve, taktiko itd. se obrnite na klubski mail, kjer vam bo z veseljem odgovoril vodja mladinske šole.

8. Otrok naj bo na vsakem treningu in tekmi oblečen v klubsko opremo, ki jo določi klub oz. trener določene selekcije.

9. Otroka prosim pripeljite najkasneje 15 min do začetka treninga (TRENING SE ZAČNE NA IGRIŠU IN NE V GARDEROBI).

10. Treningi in tekme potekajo v vseh vremenskih pogojih (razen ko trener oz. sodnik odloči, da niso primerni).

11. V kolikor vaš otrok nebo prisoten na treningu ali tekmi, prosimo, da obvestite trenerja najkasneje 1 uro pred treningom (dan pred tekmo) in ne odlašate s sporočanjem do zadnjega trenutka!

12. Pred in po treningu oz. tekmi je staršem PREPOVEDAN vstop v garderobo (razen v NUJNIH primerih).

 

ZAPOMNITE SI VI STE OTROKOV NAJVEČJI VZORNIK!!!

Sponzorji

Naša himna
Sledi nam