Slovo nogometne legende in bivšega igralca Slovana

Včeraj nas je v 60. letu starosti zapustil Marko Elsner, eden najboljših slovenskih nogometašev. Prihaja iz nogometne družine, sin slovitega slovenskega trenerja Branka Elsnerja. 

 

Marko je svojo mladost preživel na Slovanu, kjer je igral za pionirsko, mladinsko in člansko selekcijo. Kasneje je svojo nogometno pot nadaljeval pri Olimpiji, kjer je pustil velik pečat. Po šestih letih se je preselil v Beograd k Crveni Zvezdi, kjer se je dokončno razvil v enega najboljših srednjih branilcev v osemdesetih letih 20. stoletja. Z zvezdo je bil prvak Jugoslavije 1984 in pokalni zmagovalec 1985, veliko čast pa je prejel tudi s tem, da je bil kapetan Crvene Zvezde. Po uspešni epizodi v Crveni Zvezdi je leta 1987 prestopil v francoski OGC Nice vmes pa je eno sezono odigral na Dunaju za Admiro Wacker in kariero sklenil pri 33 letih. 


Marko Elsner

Foto: levo zgoraj kot kapetan reprezentance Jugoslavije

Veliko vlogo je imel kot kapetan Jugoslavije na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu, kjer je Jugoslavija osvojila bronasto kolajno. Za Slovenijo je zbral dva nastopa v letih 1992 in 1993. Na obeh prijateljskih tekmah proti Cipru 7. 11. 1992 in Estoniji 7. 4. 1993 je bil kapetan.

 

Po končani igralski karieri se je podal v trenerske vode, leta 2017 pa je bil sprejet tudi v Hram slovenskih športnih junakov. 

 

Ni bil le vrhunski nogometaš, ampak tudi izjemen človek, ki so ga poznali po vsej nekdanji Jugoslaviji. 

 

Marko, počivaj v miru!

Sponzorji

Naša himna
Sledi nam