1. IN 3. V FIRENCAH

Zgornja vrsta: Radonić Aleksandar (trener), Ćejvanović Din, Puncer Žiga, Šesek Mark, Palamar Ernest, Nasufoski Enes, Kraković Arijan, Halilagić Adin, Smajić Ernes, Piperović Vid in Kitić Dane (trener)

Spodnja vrsta: Fašun Aljoša, Marjetič Žan, Ristić Aleks, Medič Slaček Matevž, Adrović Leonardo, Ivanjko Vidmar Oskar in Stare Jaka

 

Ekipa starejši dečki U15 je v Firencah zasedla 1. mesto, ekipa Cicibani U11 je zasedla 3. mesto, ekipa Mlajši dečki U12 pa se je prebila v drugi krog tekmovanja.

Na turnirju v Firencah sta sodelovali 102 ekipi iz celotne Italije in ND Slovan s tremi ekipami. Tekmovanje v številnih športnih centrih Firenc je potekalo od  4. do 6. januarja. Svečana otvoritev je potekala v petek, 4. januarja, finalni boji s podelitvijo pokalov in kolajn pa v nedeljo, 6. januarja. Sodelovale so številne odlične italijanske ekipe kot so: Inter, Fiorentina, Empoli, Torino in številne italijanske nogometne akademije. V močni konkurenci smo zasedli eno 1. mesto, eno 3. mesto in uvrstitev v drugi krog tekmovanja. Poleg odličnih rezultatov, so naši igralci imeli možnost druženja s talentiranimi vrstniki iz velikih italijanskih klubov, navezali pa smo tudi stike z nekaterimi sodelujočimi klubi. Nogometni prijatelji iz Udin so nas povabili, da februarja gostujemo pri njih. V Firencah smo si ogledali italjanski nogometni center.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so omogočili nastop na tem velikem turnirju, posebej pa tistim, ki so tudi osebno bili prisotni in spodbujali naše mlade nogometaše.

Posebna zahvala gre Ranku Jelači, ki je vložil veliko truda in časa, da smo lahko v zelo kratkem času organizirali zahteven nogometni projekt. Zahvaljujemo se tudi vozniku gospodu Irfanu Smajiću, ki nas je potrpežljivo prevažal po milijonskih Firencah in varno pripeljal v Ljubljano.

Fotografije s turnirja si lahko ogledate v foto galeriji.

Prosimo starše in ostale, da s tega turnirja in z drugih tekem in tekmovanj pošiljate fotografije, ki jih bomo objavljali na naši spletni strani.

 

ND Slovan

 

Sponzorji

Naša himna
Sledi nam