Šest točk za skok na četrto mesto

Mladinci in kadeti Slovana so v šestem krogu 2. SML/SKL – zahod na Kodeljevem pričakali vrstnike iz MNK Elta Izola. Zmagi sta ostali v prestolnici.

 

Mladinci so v deveti medsebojni tekmi vrstnike iz Izole premagali z 1:0. Amar Džafič je že v sedmi minuti dosegel edini zadetek na tekmi in Slovanu prinesel drugo zmago v prvenstvu in tretjo zmago na obračunih z Izolo. Na mladinski lestvici Rdeči zasedajo šesto mesto s sedmimi točkami.

 

Kadeti so bili strelsko precej bolj razpoloženi, saj so Izolčane premagali s 6:2. Gostje so v prvem polčasu dvakrat vodili z dvema goloma Matije Kalizana, vendar so Slovanovci prvi del vseeno dobili s 3:2. Anže Anžur, Enej Mandalenič z avtogolom in Ajdin Dergič so poskrbeli za prednost Rdečih.

 

V nadaljevanju srečanja so za Slovan zadeli še Dergič, ki je zadel drugič na tekmi, Timotej Selakovič in Domen Kotar. Slovan je vpisal peto zmago na medsebojnih tekmah z Izolo v kadetski konkurenci. S tremi zmagami so Rdeči na kadetski lestvici zahodnega dela druge lige na drugem mestu.

 

Na skupni lestvici 2. SML/SKL – zahod so naši mladinci in kadeti na četrtem mestu. Za dve točki zaostajajo za tretje uvrščenim Roltek Dobom, medtem ko je vodilna Ilirija 1911 Extra-Lux osvojila že 29 točk. V sedmem krogu bodo Slovanovci sredi prihodnjega tedna gostovali pri Iliriji.

 

V soboto in nedeljo pa bo na Kodeljevem znova na sporedu prestižni mednarodni mladinski turnir – Memorial Marjana Rožanca, na katerem bodo letos sodelovali Slovan, Olimpija, beograjska Crvena zvezda, sarajevski Željezničar, hrvaški Zagreb in avstrijska Admira Wacker.

 

Mladinci – 2. SML/SKL-zahod, 6. krog, 10.9.2017

Ljubljana, Športni park Kodeljevo, igrišče z umetno travo, 40 gledalcev

Slovan – Elta Izola 1:0 (1:0)

Strelec: Džafič (7.)

Postava Slovana: Vojinovič, Gramič (od 53. Šakanovič), Nuhanovič (od 76. Puhar), Malič, Klančar, Milkov (od 67. Škof), Puškar, Barukčič (od 55. Kosmač), Brezovec (od 80. Pintarič), Džafič, Halilbašič.

Rumeni kartoni: Gramič (25.), Kosmač (70.), Džafič (71.); Alagič (49.), Beganovič (58.).

 

Kadeti – 2. SML/SKL-zahod, 6. krog, 10.9.2017

Ljubljana, Športni park Kodeljevo, igrišče z umetno travo, 40 gledalcev

Slovan – Elta Izola 6:2 (3:2)

Strelci: Anžur (15.), Mandalenič (22./avtogol), Dergič (29., 55.), Selakovič (59.), Kotar (80.); Kalizan (10., 17.)

Postava Slovana: Maksimovič, Dergič (od 72. Kotar), Bodonji (od 64. Ris), Horvat, Anžur, Kovač (od 70. Smajič), Pandžič, Nasič, Petrič, Kosednar (od 53. Kraljič), Perner (od 57. Selakovič).

Rumena kartona: Adili (49.); Pandžič (69.).

Sponzorji

Naša himna
Sledi nam